Skip to main content

Jutta Leerdam laat weten dat ze geen plezier meer in het schaatsen heeft. Dit komt bij velen als een shock. Ze vertelt dat ze verdrietig is na een teleurstellende 11e plaats op de 1.000 meter in Salt Lake City.

Jutta Leerdam in tranen

De NOS meldt dat Jutta kampt met tranen na een teleurstellende race in Lake City. “Ik dacht: dit is de laatste wedstrijd die ik rijd dit seizoen. Ik heb er geen plezier meer in,”.

Ze vertelt dat het frustrerend en elke dag anders voelt: “Ik voel helemaal niks. Coördinatief kon ik gewoon niks. De laatste weken kan ik niet eens diep gaan, ik zak er gewoon door. Ik voel me totaal niet mezelf en kan mijn kracht niet kwijt. Ik baal er heel erg van. Het is puur fysiek, want mentaal voel ik me wel sterk. Ik blijf het proberen, maar het voelt elke dag anders. Heel frustrerend.”

“Geen plezier meer in”

De pijn wordt volgens Leerdam namelijk elke dag erger. Drie weken voor de start van het WK-afstanden in Canada is dit natuurlijk erg vervelend. Ze wil er niet een te groot probleem van maken: “Ik wil er geen al te groot probleem van maken en ik probeer er niet te veel aan te denken, maar als je zo slecht rijdt, kun je niet anders”.

Jutta houdt de moed erin

Ze laat speciaal een fysio naar Canada komen: “Ik hoop dat we het probleem kunnen oplossen, want zo heb ik er geen plezier meer in. Het wordt alleen maar erger. Ik hou de goeie moed erin, maar schaatsen is zo specifiek. De hele aansturing is weg. Het voelt verkrampt.” Ze besluit dat ze er toch voor blijft gaan: “Op 70 of 80 procent kan ik ook wedstrijden winnen. Ik ga er maar gewoon voor”.

Bekijk hier de beelden

Bron: Instagram, NOS