Kabinet overweegt serieus avondklok ‘Na 10 uur ‘s avonds niet meer naar buiten’

Het kabinet overweegt serieus om een avondklok in te voeren. Dat melden ingewijden rond het Binnenhof. De avondklok wordt overwogen als extra maatregel tegen de verspreiding van het coronavirus en zou volgens De Telegraaf inhouden dat je na 10 uur ‘s avonds niet meer de straat op mag.

Het invoeren van een avondklok werd al eerder besproken in de Tweede Kamer, maar toen stemde een meerderheid tegen. Toch zou dit, door de komst van de Britse corona-mutatie, zomaar eens kunnen veranderen.

Strenge lockdown geen effect

Volgens De Telegraaf denkt het kabinet nu toch weer aan de invoering van de avondklok. Dat komt vooral omdat de strenge lockdown maar een beperkt effect heeft gehad en er weinig andere opties meer over zijn. Een ingewijde laat weten dat de avondklok een ‘laatste redmiddel’ is. ‘Om de urgentie aan te geven dat het nog echt nog niet goed gaat met de daling van de besmettingen.

Fel tegen avondklok

De avondklok zou ervoor moeten zorgen dat mensen elkaar minder ontmoeten. Volgens een ingewijde is premier Rutte groot voorstander van de maatregel. Toch heerst er in het kabinet veel verdeeldheid, vooral als het gaat om de handhaving ervan. Ook veel burgemeesters en agenten zijn fel tegen de avondklok. Volgens de NOS zou er zelfs zovéél weerstand zijn, dat de maatregel waarschijnlijk niet wordt ingevoerd.

Bron: De Telegraaf, NOS

Lees ook: