Kappers woedend op Promes en Labyad “Geef ze een maand ons salaris!”

Er is veel kritiek van de kappersbond op de manier hoe Quincy Promes en Zakaria Labyad van Ajax een goal vierden. De mannen deden een knipbeurt na.

Het gebeurde na de 0-1 goal in de bekerwedstrijd tussen AZ en Ajax.  De bond heeft blijkbaar veel klachten ontvangen van kappers die dit niet vonden kunnen en zeker in de huidige pandemie omstandigheden.

Promes en Labyad reageerden op deze manier op de kritiek die ze kregen over een kappersbezoek ondanks de lockdown. Het gaat om video’s van Marra the Barberr, de vaste kapper van de voetballers.

Gonny Eussen van de kappersbond zegt dat er een klacht bij de KNVB wordt overwogen: “Deze voetballers staan volledig los van de realiteit. Die ongetwijfeld goed verdienende voetballers kunnen zich er vermoedelijk niets bij voorstellen dat er op dit moment ondernemers, onder wie veel kappers, zijn die niet eens geld meer hebben om boodschappen te betalen. Maar zo is de situatie wel degelijk voor tienduizenden mensen in de samenleving. Dat je dan nu zo’n signaal afgeeft na het maken van een doelpunt is geen blijk van enig maatschappelijk besef. Sterker: Deze voetballers staan volledig los van de realiteit.”

“Ik zou ze een maand lang een kapperssalaris gunnen. Ofwel: een salaris dat al maanden achtereen begint met een minteken. Misschien dat ze dan een beter beeld krijgen van hoe zwaar het leven voor heel veel mensen, misschien wel hun supporters, op dit moment is.”

Labyad reageerde met: “Er werd natuurlijk gezegd dat ik, André (Onana, red.) en Quincy (Promes) naar de kapper zijn gegaan. Je ziet duidelijk dat de video’s van maanden geleden zijn en dat dat nu wordt gebruikt is zonde. Wij willen ons focussen op het voetbal. Wij houden ons aan de maatregelen” “De video’s zijn van maanden geleden, je ziet het ook aan mijn kapsel dat het aardig gegroeid is.”

Hieronder de beelden, de goal en reacties:

Bron: Voetbalzone, Youtube