Skip to main content

Kees van der Spek is misdaadjournalist voor onder andere het programma Oplichters Aangepakt. Met gevaar voor eigen leven doet hij onderzoek naar de mysterieuze verdwijning van een Nederlands stel. In 2022 overleden ze mogelijk aan het gebruik van de drugs “white coffee” in Colombia.

Kees van der Spek Oplichters Aangepakt

Een jaar geleden was het stel op vakantie in Cartagena, Colombia. Daar gingen ze uit eten in een lokaal restaurant. Dat etentje hebben ze met hun leven moeten bekopen.

Ze kregen een drankje dat zorgt voor hallucinaties en wordt gebruikt om toeristen te beroven. Deze methode waarbij waarschijnlijk “white coffee” gebruikt wordt, is levensgevaarlijk. De drug staat ook bekend als “duivelsadem” en verandert de gebruiker in een soort zombie.

Kees van der Spek aangevallen

Kees van der Spek en zijn team onderzoeken de dood van de toeristen. Al vrij snel belandt hij in een gesprek met dealers van het spul. Deze zetten hem onder druk om de drugs te proberen. Als hij weigert wordt een van de dealers hardhandig.

Gelukkig weet de verslaggever te ontsnappen, maar hij blijft zich op gevaarlijk terrein begeven. Zijn collega’s zijn nergens te bekennen als de dealer hem achtervolgt. Op het nippertje is een taxi die voor hem stopt, zijn redding in nood.

De programma’s van Kees van der Spek blijven een aantal van de best bekeken programma’s op de Nederlandse televisie. In deze aflevering zien we weer waarom dat zo is.

Bekijk de beelden hieronder:

Bron: RTLXL