Kelis haalt keihard uit naar Beyoncé! (Video)

kelis beyoncé

Vannacht is het nieuwe album van Beyoncé uitgekomen. Hoewel het merendeel van de wereld dit als een cadeautje ziet, is niet iedereen er even blij mee. Zo haalde zangeres Kelis keihard uit naar Beyoncé, nadat ze hoorde dat een van haar nummers gesampled was zonder dat zij hier toestemming voor heeft gegeven.

Kelis vs. Beyoncé

Afgelopen donderdag deelde een fanpage van Kelis de tracklist van het nieuwe album van Beyoncé, waarop een nummer van Kelis gesampled is. Voor het nummer ‘Energy’, is een sample van het nummer ‘Get Along With You’ gebruikt. De rechten van dit nummer liggen bij producer Pharrell Williams, wat betekent dat Beyoncé officieel geen toestemming hoeft te vragen aan Kelis, als ze (delen van) het nummer wil gebruiken. Zolang ze de toestemming van Pharrell heeft, zit het juridisch gezien goed.

Kelis vond dat echter niet genoeg. Volgens haar is het pure beleefdheid om het een artiest te laten weten als je hun muziek gebruikt. Zeker als vrouwen in de industrie. Ze reageerde dan ook boos onder het bericht van haar fanpage: “Ik sta perplex over hoe respectloos en onkundig de betrokken partijen hebben gehandeld”, schreef ze. ”Ik kwam hier op hetzelfde moment achter als iedereen. Niets is ooit wat het lijkt, sommige mensen in deze business hebben geen ziel en geen integriteit en houden iedereen voor de gek”.

Bekijk de video’s

Na deze reactie, werd Kelis overspoeld met reacties van Beyoncé’s fans: de Beyhive. Kelis liet het hier niet bij zitten en plaatste zelf nog wat video’s, waarin ze stelt dat Beyoncé niet zo feministisch is als ze zich voordoet en dat ze Kelis vaker kopieert. Bekijk de video’s hieronder.

Nieuw album:

Bron, beeld: Instagram