Kerkgangers Urk en Krimpen a.d. IJssel vallen verslaggevers aan! Kerk reageert! (Beelden)

Een verslaggever van Powned en een verslaggever van RTV Rijnmond zijn vanochtend aangevallen door kerkgangers op Urk en Krimpen aan den IJssel. De journalist van Powned werd aangereden en de verslaggever van RTV Rijmond kreeg een trap en klap van een kerkganger. De politie is nog steeds op zoek naar de dader.

Voor de Sionkerk op Urk stonden vanochtend heel wat journalisten. De kerk kwam deze week volop in het nieuws, omdat de kerkgangers gewoon doorgaan met hun diensten, ondanks de corona-maatregelen. Volgens de kerk houden ze zich niet aan de coronaregels ‘om de geestelijke nood’ in de geloofsgemeenschap.

Slijptol aangereden

Ook vandaag was het weer heel druk. De kerkgangers droegen geen mondkapje en de sfeer was grimmig, zo meldt het AD. Als verslaggever Slijptol van Powned een aantal kerkgangers wil interviewen, loopt de boel volledig uit de hand. Wanneer hij op de parkeerplaats rondloopt, komt een auto met gierende banden op hem afrijden. ‘Ik dacht dat hij wel zou stoppen, maar gas gewoon extra gas’, zegt Slijptol verbaast tegen het AD. De Powned-journalist belandt op de motorkap. Daarna gaat de auto voor het oog van een agent er vandoor.

Geschopt

Volgens Slijptol werd hij ook geschopt en gaat hij aangifte doen. ‘Ik heb meer last van die schoppen, dan van die aanrijding… Ik ga aangifte doen. Al is het alleen al voor de statistieken. Zo zien mensen wat de pers allemaal meemaakt’, vertelt hij aan het AD.

Klap en trap

Ook een verslaggever van RTV Rijnmond kreeg bij de Mieraskerk in Krimpen aan den IJssel een trap en een klap van een kerkganger. De politie is momenteel op zoek naar de dader.

Kerk reageert

Het kerkbestuur in Krimpen aan den IJssel heeft zondag excuses aangeboden in onderstaande video en zegt met de dader in gesprek te gaan. Maar dat accepteert de journalist niet. ‘Ik accepteer alleen excuses van de dader. Ik ben geschokt; de laatste keer dat ik me een beetje onveilig voelde, was tijdens het verslag van de avondklokrellen op Zuid. Maar daar kon ik nog zien waar het gevaar vandaan kwam. Zo’n aanval van achteren, zo’n laffe daad van geweld… dat had ik niet verwacht in Krimpen op zondagochtend.’

Bekijk beelden van beide aanvallen en het excuus van de kerk hieronder:

Bron: AD, RTV Rijnmond