Kim Feenstra haalt uit naar Ali B, verdedigt Famke Louise

Kim Feenstra haalt uit naar Ali B

Na haar Instagram-post waarin ze zich uitsprak tegen de coronamaatregelen van de regering en het daarop volgende, totaal mislukte, interview bij Jinek, heeft Famke Louise de nodige shit over zich heen gehad, onder meer van Ali B. Kim Feenstra neemt het nu voor haar op.

Nadat Famke samen met een aantal andere artiesten een statement met de hashtag #IkDoeNietMeerMee naar buiten bracht, waarin ze aangaf niet meer mee te doen aan de maatregelen van de regering. Aan tafel bij Jinek kon ze haar statement echter nauwelijks onderbouwen en nadien trok ze deze dan ook snel in.

Na haar afgang bij Jinek werd Famke overal belachelijk gemaakt, onder meer door haar voormalig manager Ali B. Op Twitter grapte Ali over de artiesten die in hunprotestvideo “Free the people” in steenkolenengels uitspraken, waardoor het volgens Ali klonk als ‘free de Pipo!’ Dit schiet Kim Feenstra in het verkeerde keelgat. Ze was niet goed voorbereid en in haar frustratie op zoek naar de juiste zinnen om zichzelf kunnen te verwoorden. En nog wel bij Jinek, waarvan de redactie ook had kunnen kiezen om iemand uit te nodigen die met sterke argumenten mensen een ander perspectief zou kunnen bieden op alle vraagtekens die de meeste mensen (al komen ze er niet eerlijk voor uit) wel hebben bij het onderwerp Covid-19.”

Het model snapt dan ook niet dat Famke Louise nu het nationale mikpunt van spot is, terwijl ook andere bekende artiesten aan de protestactie meededen. “Daarom vind ik het kut voor Famke Louise, waarvan ik geloof dat ze absoluut niks kwaads in de zin had, die nu wordt afgemaakt door verschillende irritante journalisten die niet het lef hebben om haar ‘collegiale’ collega’s net zo hard door het slijk te halen. Want DJ Hardwell deed bijvoorbeeld ook niet meer mee en die heeft wel 5 miljoen volgers. Gaat het? Ze zat er wel. Dat verdient ook wél bewondering zoals Gommers en Aboutaleb gezegd zouden hebben na afloop van Jinek.”

Check de post van Kim Feenstra waarin ze uithaalt naar Ali B hier:

View this post on Instagram

Alle haat gooien op @famkelouise_ voor haar deelname aan de onderschatte (of overschatte, het is maar van welk perspectief je het wilt bekijken) #ikdoenietmeermee Ze was niet goed voorbereid en in haar frustratie op zoek naar de juiste zinnen om zichzelf kunnen te verwoorden. En nog wel bij Jinek waarvan de redactie ook had kunnen kiezen om iemand uit te nodigen die met sterke argumenten, mensen een ander perspectief zou kunnen bieden op alle vraagtekens die de meeste mensen (al komen ze er niet eerlijk voor uit) wel hebben bij het onderwerp Covid-19. Ik vind de # onverantwoord en naïef. Maar dat neemt niet weg dat ik veel zaken omtrent Covid-19 ook apart vind. Sinds afgelopen Maart post ik er zo nu en dan iets over en ik heb maling aan alle mensen die me uitmaken voor complotdenker. Ik spring niet over de dam als andere mensen dat ook doen. Maar deze # was niet oke. Het was wellicht veel sterker geweest als dezelfde groep mensen met bijv een gezamenlijke podcast was gekomen. Nu komt er heel weinig nog van wat ze zeggen of waar ze achter staan geloofwaardig over. Het zou verfrissend werken op de nationale mainstream televisie om eens een tegengeluid te horen waar je het niet mee eens hoeft te zijn, maar die je misschien wel laat nadenken. Maar nu wordt alles in een complot gek twist denker hoekje gestopt. En dat is jammer want wie heeft ons ooit verboden om kritisch te zijn of om dingen vanuit een ander plaatje te bekijken? Met elkaar in discussie gaan is gezond. Van discussiëren kun je leren. Hoe groter je perspectief is hoe groter je hart. Doe het met nuance en respect. Daarom vind ik het kut voor @famkelouise waarvan ik geloof dat ze absoluut niks kwaads in de zin had die nu wordt afgemaakt door verschillende irritante journalisten die niet het lef hebben om haar 'collegiale' collega's net zo hard door het slijk te halen. Want DJ Hardwell deed bijvoorbeeld ook niet meer mee en die heeft wel 5 miljoen volgers. Gaat het? Ze zat er wel. Dat verdiend ook wél bewondering zoals Gommers en Aboutaleb gezegd zouden hebben na afloop van @jinek_rtl *text gaat verder onder caption*

A post shared by Kim Feenstra (@k2im) on

Bron & beeld: Shownieuws

Lees ook: