Skip to main content

In klein speeltje wat onschuldig lijkt, alhoewel het op een Tamagotchi blijkt het voor grote problemen te zorgen. Namelijk de Flipper Zero.

Flipper Zero

De Flipper Zero is viraal gegaan op social media. Het apparaat zou onder andere kunnen inbreken en hacken. Het klein speeltje is ontworpen door een ontwikkelaar. Het past in je zak en zou met één knop voor problemen kunnen zorgen. De ontwikkelaars zijn een inzamelingsactie gestart om het product echt te maken.

In de promotie video van de Flipper Zero, zou deuren kunnen openen en signalen kunnen kopieëren. Het doel was om 60.000 dollar binnen te halen maar zijn ze over het bereikte doel gekomen. Er is namelijk zo een 5 miljoen gedoneerd. Het opvallende is dat Nederland onder, één van de landen valt, die dit project heeft ondersteund. Dit zou voor problemen zorgen en aantrekkelijk worden voor criminelen.

Massaal besteld

Doordat de beelden viraal zijn gegaan, is er massaal een bestelling gedaan op het kleine speeltje. Op social media testen mensen het massaal uit. Van het starten van scooters tot het openen van hotelkamers. Een tech-expert adviseert bedrijven vooral om hun systemen aan te passen zodat zij zich kunnen weren tegen dit soort technologie.

“De Flipper Zero is een draagbare multi hacking device voor pentesters en tech geeks. Het apparaat houd van digitale dingen hacken, zoals radioprotocollen, toegangs controlesystemen, hardware en meer”

Bekijk hier de video

Bron: Kijk.nl, Skoften