Klimaatwetenschappers: koudste winter in 100 jaar!

klimaatwetenschappers

Klimaatwetenschappers voorspellen dat na drie hittegolven, we de koudste winter in 100 jaar kunnen verwachten. Volgens de Russische experts is de aarde in een nieuwe klimaatcyclus gekomen waarbij de zon minder actief is. Hierdoor zou het op heel de aarde kouder worden. Eenzelfde soort ontwikkeling was er ook in de jaren ’50 van de vorige eeuw.

Klimaatwetenschappers

De voorspellingen houden in dat er naast warmte-records ook records van kou zullen komen. Van de zomer was het in Nederland meer dan 40 graden. Het lijkt er dus op dat het eerste deel van de voorspellingen al uitkwam. Daarom lijkt het de klimaatwetenschappers verstandig ons alvast voor te bereiden op een extreem koude winter. Zo zijn er bijvoorbeeld al dekbedverkopers die extra veel dikke dekbedden produceren in afwachting van een hogere vraag.

NASA

Niet alleen in Rusland deden ze onderzoek. Ook klimaatwetenschappers bij NASA voorspellen een vergelijkbaar scenario. Volgens hen zal het de komende jaren ook zo erg afkoelen. Metingen uit de vorige zonnecyclus waren zo koud dat zelfs enorme rivieren bevroren en het in Amerika een hele maand onder het vriespunt was. Er is wel een zilveren randje voor NASA: Een kouder klimaat betekent namelijk meer mogelijkheden voor ruimteavonturen.

Bron: nieuws.nl, Pexels