Skip to main content

De Universiteit van Maastricht wil gaan onderzoeken hoe seksuele opwinding werkt bij verschillende koppels. Ze hebben daarvoor een ‘gezellige’ woonkamer ingericht waar de koppels het gaan doen.

De koppels worden naar de woonkamer gebracht en krijgen eerst uitleg over het onderzoek, daarna wordt de genitale opwinding gemeten met een soort elastiekje of tampon. 

Maastricht University is dringend op zoek naar koppels voor het onderzoek. “Iedereen kan meedoen! Omdat we bij een universiteit zitten, komen er waarschijnlijk veel aanmeldingen van studenten.” Dat kan zorgen voor vertekend beeld. Ze zijn daarom ook op zoek naar koppels die wat ouder zijn. Ze krijgen een vergoeding van 50 euro per koppel.

“Het loopt storm, we hebben inmiddels al honderden aanmeldingen binnen”, zegt seksuoloog Marieke Dewitte tegen dagblad De Limburger. “We leggen de deelnemers uit hoe ze die meetinstrumenten moeten aan- en inbrengen, en daarna doen we de deur dicht en laten we ze alleen. Er is geen raam in de ruimte en ook geen doorkijkspiegel of wat dan ook. We hebben dus geen zicht op wat er precies in de ruimte gebeurt.”

Kijk hieronder hoe je je kan aanmelden, de plek waar hét gaat gebeuren de onderzoekster Marieke Dewitte:

Aanmelden

Geïnteresseerden kunnen zich per mail aanmelden bij Marieke: HIER

Leave a Reply