Frietzaak introduceert kroket met chocoladevulling

kroket

Omdat de kroket super populair is kwamen fabrikanten al met nieuwe varianten: met kaas, garnaal en zelfs met zuurkool. De dames van Frietboutique gaan nog een stapje verder: zij gooien de snack met chocola in de frituur.

Op Instagram noemt Frietboutique de chocoladekroket ‘een guilty pleasure’. “ja ja, de geruchten zijn waar… Chocolade in een kroket!”, schrijven ze erbij. De kroket heet ‘choco-krok’ en is nu al super populair. Eerder bedachten de oprichters van de frietzaak, Pebbles van Noorden en Sammy Berendsen al friet met red velvet saus.

De snack is samen met Banketbakkerij H. Van der Heyden ontwikkeld. “In plaats van bouillon hebben we chocolademelk gebruikt. En we hebben er een beetje rode peper doorheen gedaan, voor wat extra pit”, zegt banketbakker Anton de Heer.

Foodblogger Claartje Schröder van Foodness had gelijk een mening over de veelbesproken ‘choco-krok’. “Mijn eerste reactie was: Gadverdamme. Een kroket hoort hartig te zijn. Het is een ragoutvulling met een krokante laag. Als je er chocolade in doet, dan is het meer een gefrituurde chocolade bonbon”, zegt ze. “Ik vind dat je dit geen kroket mag noemen. Ik zou het moeten proeven, misschien is het stiekem wel heel lekker, maar noem het niet zo. Dat is misleidend.”

Bekijk hier de oprichters van Frietboutique: