Skip to main content

Het Zwitserse dorpje Albinen in de regio Leuk zit met een probleem. Ze hebben namelijk te weinig inwoners. Om deze reden wil het dorp nieuwe mensen trekken met een lucratieve aanbieding.

Albinen heeft op dit moment slechts 240 inwoners. Veel huizen worden alleen gebruikt als vakantiehuizen voor toeristen en er is nauwelijks werk. Om deze reden trekken veel mensen weg naar de steden, met als gevolg dat het schooltje in het dorp onlangs moest sluiten.

Op 30 november mogen de overgebleven bewoners van Albinen gaan stemmen over een nieuwe maatregel: Nieuwe mensen die in het dorp komen wonen en er een huis bouwt of koopt, krijgt per volwassen gezinslid 21.000 euro en per kind 9.000 euro cadeau. Een gezin met twee kinderen zou dus 60.000 euro ontvangen.

Er zijn wel wat voorwaarden aan verbonden. Te eerste teken je een contract dat je minimaal 10 jaar in Albinen blijft wonen en het huis dat je koopt of bouwt moet minstens 170.000 euro waard zijn.

De initiatiefnemers zien de ‘welkomstbonus’ als een investering in de toekomst: “Het dorp zal er beter van worden door belastingen, bouwcontracten en aankopen in de winkels. Jonge mensen zullen het dorp weer doen leven en wie weet kan zelfs de school weer open.”

Bekijk hieronder hoe het dorp eruitziet:

Leave a Reply