unknown 10

De 3 populairste bestemmingen aan het water

Lifestyleokt 25 2023, 9:33
Wanneer je graag op vakantie wilt naar een bestemming aan het water, dan is de keuze enorm. Daarbij gaan we er voor het gemak maar even vanuit dat je binnen Europa wilt blijven, wat de keuze natuurlijk al lastig genoeg maakt. Als we alleen al kijken naar een land als Spanje, dan kun je ervoor kiezen om naar het zuiden te gaan richting Marbella, Malaga of één van de andere mooie plaatsen, maar heb je ook de mogelijkheid om naar Alicante te gaan, waar je kunt kiezen voor een mooi hotel, maar ook kunt blijven overnachten op een glamping. Omdat de keuze zo enorm is, hebben wij een selectie gemaakt van 3 bestemmingen aan het water, die perfect zijn voor een heerlijke ontspannen vakantie.

Ibiza

Kies je voor een eiland, dan ben je verzekerd van genoeg water. Niet voor niets is Ibiza dan ook een van de populairste vakantiebestemmingen onder veel Nederlanders. Ibiza heeft namelijk niet alleen prachtige stranden en ook heldere zee, maar je kunt er ook heerlijk eten. Daarbij komt ook dat je het zelf zo gek kunt maken als dat je wilt. Zo heb je de mogelijkheid om iedere avond te gaan feesten bij Ushuaia, maar kun je ook gewoon kiezen voor een hapje en een drankje op het balkon van je hotel of wanneer je kiest voor een glamping, in de voortent van je tent.

Alicante

Waar Ibiza een eiland is en dus omringd is door water, is ook Alicante al sinds jaar en dag een populaire bestemming waar jaarlijks hele hordes mensen naar toe gaan. Het leuke aan Alicante, is dat je er zowel kunt verblijven in een luxe hotel, maar ook in een eenvoudige safaritent op een mooi groot natuurpark. Het leuke aan een glamping, is dat luxe en comfort gecombineerd met de vrijheid en natuur van een camping. Lijkt jou het wel wat om in een luxe tent, voorzien van alle faciliteiten die je in een hotel ook hebt, te verblijven, boek dan snel een glamping in Spanje aan het water. Wij kunnen je verzekeren dat je er absoluut geen spijt van zult krijgen en de combinatie van alle luxe die je in een hotel ook hebt, met de vrijheid van een camping geweldig is.

Santorini

De laatste in deze top 3 is geen plek in Spanje, maar gaan we naar het mooie Griekenland. Griekenland staat natuurlijk bekend om de vele mooie eilanden, waar de plek Santorini er natuurlijk ook een van is. Santorini is wereldberoemd om zijn adembenemende uitzichten op de Egeïsche Zee en de kenmerkende witte gebouwen met blauwe daken. Dit eiland is perfect voor stelletjes die op zoek zijn naar een rustige, maar wel romantische vakantie. Zo kunnen de echte wandelaars langs de verschillende kliffen prachtig wandelen en is er ‘s avonds genoeg te beleven aan de gezellige boulevard. Het enige waar je wel even rekening mee moet houden, is dat deze prachtige plek niet heel geschikt is voor kleine kinderen. Dat komt met name door het heuvelachtige landschap, waar het alles behalve prettig is om je kindje iedere keer voor op te moeten tillen.