unknown 6

Dit is waarom je de nieuwe iPhone 15 wilt

Lifestylesep 07 2023, 00:12
Alles wat nieuw is, is aantrekkelijk. Al helemaal als het van Apple is, want dat is een merk met status dat garant staat voor kwaliteit en waar je ook graag mee gezien wordt. Wat dat betreft is er goed nieuws, want in september brengt Apple de nieuwe iPhone 15-serie op de markt. Zo’n nieuwe iPhone wil je dus omdat hij nieuw en van Apple is, maar we kennen nog wel een paar goede redenen waarom je de nieuwe iPhone 15 wilt.

Krachtige en verbeterde hardware

Met de nieuwe iPhone 15 krijg je een absoluut high-end toestel. Dat mag natuurlijk ook wel voor dat geld, want goedkoop zijn de toestellen in de nieuwe serie weer niet. Hoewel je deels betaalt voor de naam van Apple, die garant staat voor kwaliteit, gaat je geld bijvoorbeeld ook naar de uitstekende hardware die onder de motorkap zit. Apple maakt met deze serie iPhones weer een nieuwe stap qua processor: de iPhone 15 en de iPhone 15 Plus krijgen een betere processor ten opzichte van hun voorganger, namelijk de A16 Bionic-chip, die in de ‘luxe’ Pro en Pro Max modellen van de vorige serie zat. Diezelfde modellen krijgen in de nieuwe serie juist een upgrade naar de A17 Bionic-chip. Bij alle vier de toestellen kun je rekenen op uitstekende prestaties en een soepele gebruikservaring.

Verbeterde hoofdcamera

Voor je geld wil je naast uitstekende hardware natuurlijk ook een goede camera om mooie foto’s en video’s te kunnen maken, bijvoorbeeld om te kunnen shinen op social media of gewoon ter herinnering aan de bijzondere dingen die je meemaakt. Ook wat dat betreft levert Apple deze keer. De camera’s zijn altijd wel dik in orde bij de iPhone, maar een belangrijke verbetering in deze serie is de hoofdcamera van de iPhone 15 en de iPhone 15 Plus. Was dit bij de vorige serie nog een camera van 12 megapixel, nu is het maar liefst 48 megapixel, ondersteund door een 12 megapixel ultragroothoekcamera. Zo kun je je foto’s gewoon bijsnijden en toch een mooi resultaat overhouden. De Pro en de Pro Max zijn voorzien van nog een extra telelens voor zoomen.
4ovqexuf njzweg7hbumilsjvcbtqcrj yenex9vig6k3j34r1lujetd8olpiq1dihf5mn7bmbw9a nmnu6zoja vuyjbfdpq f5dijyiq5nn4pjm4ikucpijdmpwwfvobe80qcpzxqgaa1bhpvxg

Extra lang doen met een volle batterij

Een snelle en krachtige processor en goede camera’s zijn belangrijk, maar het is ook belangrijk dat je het lang kunt volhouden op een volle accu. Je wilt immers het liefst de dag door kunnen komen zonder tussentijds te moeten opladen, zeker als je van huis bent. Daarom is het goed om te weten dat Apple voor de nieuwe iPhone 15-serie extra heeft ingezet op het verlengen van de batterijduur van de telefoons. De accu wordt geholpen door een zuinigere processor, maar daarnaast heeft Apple ook de accucapaciteit flink verbeterd ten opzichte van de vorige serie. De modellen gaan 12 procent ( iPhone 15 Pro Max ) tot zelfs 18 procent (‘gewone’ iPhone 15) op vooruit in vergelijking met hun voorganger. En dat is toch mooi meegenomen!
Bijzonder aan de nieuwe iPhone-serie is dat de vertrouwde Lightning-poort verdwijnt om vervangen te worden door een usb-c oplaadpoort. Niet omdat Apple dat graag wilde, maar omdat het moest van de Europese Unie. Wil je dus je oude oplader voor de nieuwe iPhone 15 gebruiken (je krijgt er namelijk geen meegeleverd), dan heb je daar wel een usb-c kabel voor nodig.