Johan Derksen opnieuw onder vuur: "Turkije is een K*tland!"

Lifestyleaug 06 2019, 11:23
Het nieuwe voetbalseizoen is begonnen en zo dus ook Veronica Inside. En de eerste aflevering zorgde al gelijk voor wat ophef, vooral onder Turkse Nederlanders.
Johan Derksen had het over de keuze van getalenteerde Feyenoord-voetballer Orkun Kokcü om voor Turkije te gaan spelen ipv Oranje. "Voordat hem wat gevraagd wordt, heeft dat jongetje al voor Turkije gekozen"
"Orkun is in Nederland opgegroeid. Hij heeft hier zijn hele opleiding gehad, hij heeft hier van alle sociale voorzieningen geprofiteerd, zoals wij allemaal. En dan voordat Jong Oranje kan vragen: 'Wil je voor ons spelen?', is er al een Turk die hem gek heeft gemaakt."

"Turkije is een K*tland!"

Johan vervolgt en haalt uit:"Nu gaat hij in een land spelen waar je niet mag zeggen wat je wilt, waar je zo zonder proces in de gevangenis wordt gepleurd en waar de mensenrechten met voeten worden getreden. Kan iemand uit zijn omgeving dat eens uitleggen aan die jongen?” "Nou, dat is een kutland. Als je een bepaalde politieke voorkeur hebt, word je zonder proces gewoon vastgezet. Daar wil je toch niks mee te maken hebben, zo’n land?” Bekijk het hieronder: