ericameiland scaled 1

Erica Meiland reageert op alle ophef: "Het wordt allemaal zo opgeblazen"

Link in bionov 02 2021, 12:44
Erica Meiland is met een reactie naar buiten gekomen op de ophef die er in de afgelopen maand is ontstaan rondom haar uitspraken over de Islam. Zo baalt ze er enorm van dat Maxime geboycot wordt.

'Sneeuwbaleffect'

Erica Meiland heeft Nederland flink doen opschudden met haar uitspraken over de Islam. Excuses maakt Erica niet voor haar uitspraken, maar ze wilt wel graag reageren op alle ophef die rondom haar dochter is ontstaan. Volgens haar is er momenteel sprake van een sneeuwbaleffect: “Het is opgeblazen.” In uitgebreid bericht laat Erica weten: “Ruim een maand geleden is mijn biografie uitgekomen waarin ik in het hoofdstuk ‘De boeken’ mijn visie geef op een aantal geloven en de daarmee direct verbonden positie van vrouwen, wereldwijd en ‘geschiedeniswijd’.”

Uit verband getrokken

Volgens Erica is haar mening volledig het verband getrokken: “Helaas zijn daaruit drie woorden door diverse media uitgelicht en opgeblazen. Hierdoor is een vervormde uitspraak ontstaan die de afgelopen dagen een sneeuwbaleffect heeft veroorzaakt. Een resultaat hiervan is dat onze dochter Maxime door diverse bedrijven zakelijk werd geboycot.”
Ze vervolgt: “Het recht op de vrijheid van meningsuiting is altijd een groot goed geweest in Nederland. Menigeen zoekt en vindt om die reden een plek in de Nederlandse samenleving. . De vele verwensingen èn de vele steunbetuigingen die ik heb ontvangen laten zien dat Nederland zeer verdeeld is als het gaat om kritiek op de islam. Mijn insteek is altijd geweest, en zal altijd zijn, opkomen voor de rechten van vrouwen!”

Bekijk de reactie van Erica Meiland hieronder:

Bronnen: Instagram