Skip to main content

Ajax en Oranje legende Louis van Gaal gaat viraal met een video die is gemaakt op het moment dat hij feest viert en polonaise loopt met PSV fans. De meeste mensen vinden het geweldig om te zien maar er is ook wat discussie losgebarsten tussen Ajax en PSV fans.

PSV door in Champions League

PSV won gisteren de belangrijke wedstrijd van Sevilla in de Champions League. De ploeg kwam op een fantastische wijze terug van 2-0 achterstand naar een 2-3 winst. Dat betekent dat de club gegarandeerd door is, omdat Arsenal won van Lens in de groep.

Louis van Gaal feest met PSV fans

Ajax-adviseur Louis van Gaal was er dus ook bij in Sevilla, hij keek mee met het Youth League-duel van PSV Onder 19. Maar ook in de avond was hij aanwezig in het stadion. Hij zag hoe PSV voor het eerst uit won in de Champions League in zeventien jaar en zich plaatste voor de achtste finale. Van Gaal die zich aansloot in de feestvreugde werd gefilmd en het filmpje gaat viraal.

Ajax fans reageren

Er is natuurlijk discussie ontstaan online tussen de rivaliserende fans, maar Ajax fans reageren over het algemeen positief op dit filmpje. Enkele reacties bij Voetbalzone en Twitter: “Groot denken. Ook als de concurrent een feestje viert en je er op invitatie bij bent. Er is al genoeg zurigheid in de wereld. Mooi dus dat Van Gaal dit feestje meeviert bij PSV.”… “Nou zo stond ik er bij de 2-3 ook zo’n beetje bij hoor ๐Ÿ˜œ Zolang het niet tegen je ‘eigen’ club is dan vind ik het zelf ook vrij logisch om Neerlands succes in Europa te kunnen vieren als concurrerende supporter.”… “Mooi dit! Sjaak Swart zingt hand in hand voor Feyenoord, Louis Danst voor psv. Prachtig die sportieve Ajacieden. ๐Ÿ˜‰”….

Maar sommigen gaat het iets te ver: “Ik gun het Nederlandse clubs zeker weten meer dan andere. Maar dat ik hier mensen hoor die gaan juichen en op de banken gaan staan terwijl ze niet voor PSV zijn, gaat mij net iets te ver. Mooi resultaat en wat een ommekeer, mogen wel wat bedankbrieven worden verstuurd naar Ocampos ๐Ÿ˜ƒ”

Bekijk hier de video

Via Twitter, Voetbalzone