Man valt ruim 11 kilo af na bizar bier-dieet!

Man valt 11 kilo af na bizar bier-dieet!

Veel bier drinken en afvallen zijn twee begrippen die je niet snel in één zin zal tegenkomen. Niet voor niks noemen we een flinke pens een ‘bierbuik’. Toch is een 38-jarige man erin geslaagd 11 kilo af te vallen, dankzij een zelf bedacht bier-dieet.

De Amerikaan J. Wilson had al allerlei diëten geprobeerd, maar slaagde er maar niet in om af te vallen, daarom liet hij zich inspireren door een verhaal over Duitse monniken, die in de jaren 1600 een strikt bierdieet volgden om af te vallen. Hij besloot dat ook om 46 dagen lang niets te eten en alleen bier en water te drinken.

Wilson dronk doordeweeks vier glazen bier en in het weekend vijf. De resultaten bleken indrukwekkend. Na anderhalve maand bleek Wilson’s bier-dieet ervoor gezorgd te hebben dat hij ruim 11 kilo kwijt was.

Je hebt misschien wel eens iemand horen zeggen: ‘Een biertje bevat evenveel voedingswaarde als twee broodjes kaas’. Volgens een berekening van kennisinstituutbier.nl blijkt dit qua calorieën inderdaad aardig overeen te komen. Je kunt dus best overleven op alleen bier en water. Toch raden dokters het ‘bier-dieet’ af, omdat er in de goudgele rakkers te weinig vitamines en mineralen zitten om gezond te blijven en een sterke weerstand te behouden.

Lukt het jou ook maar niet om van je overtollige kilo’s af te komen? Het weekend staat voor de deur, dus wat ons betreft het ideale moment om je bier-dieet te beginnen!

Wilson vertelt over zijn ervaringen tijdens zijn bier-dieet:

Bron & beeld: Men’s Health, The Luxury spot