Skip to main content

Een bizar filmpje zorgt voor ophef op social media. Er wordt vanuit een rijdende auto in Volendam met een balletjespistool geschoten op vluchtelingen.

Te zien is hoe de filmer vanuit de auto filmt en drie mannen in de auto zitten. De man op de bijrijdersstoel richt met zijn balletjespistool op twee mannen die lopen op straat. Na een paar schoten wordt er hard gelachen. De video gaat viraal en zorgt voor ontzetting met de titel ‘Vluchtelingen raak schieten’.

De mannen beweren dat dit vluchtelingen zouden zijn, maar of zij dat ook zijn is onbekend, dat wordt nog uitgezocht. Er is wel een tijdelijke opvanglocatie voor asielzoekers ingericht in Van der Valk Volendam, wat in het nabij gelegen in Katwoude ligt. Vorige week kwamen alleenstaande minderjarige vreemdelingen.

Volendammers zouden ongerust zijn over de opvang. Er zijn afgelopen week namelijk een paar incidenten geweest, waaronder de diefstal van een fiets. Een woordvoerder van het Centraal Orgaan opvang Asielzoekers is geschokt na het zien van het filmpje en zegt: “Ik ben er even stil van.” “Het zijn over het algemeen vriendelijke mensen die gevlucht zijn uit een verschrikkelijke situatie en blij zijn dat ze hier zijn.” 

Bekijk hier de video