Skip to main content

De uitspraken van Maxime Meiland in de Beau Monde hebben voor een drama gezorgd. Het zou gaan over een truitje van 900 euro. Volgens haar is de drama de schuld van de media.

Maxime Meiland

Dat Maxime in het programma over even in de bijstand te zien is, weerhoudt haar niet om in Beau Monde enkele gewaagde uitspraken te doen. Volgens haar vergeet ze regelmatig om op het prijskaartje te kijken tijdens het shoppen. Dit, waardoor zij flink moet dokken bij de kassa, tot wel 900 euro voor een truitje.

Truitje van 900 euro

Maxime hierover: “Het overkomt mijn vader en mij regelmatig dat we, uit enthousiasme, niet op het prijskaartje gekeken hebben. Dan staan we bij de kassa en is het: ‘Dat wordt dan negenhonderd euro’. Voor iets simpels als een trui. We durven vervolgens niet te zeggen: ‘Oh meid, hang maar terug’. Al balend halen we dan onze pinpas tevoorschijn.” Voor mensen die echt in de bijstand leven, is dit natuurlijk niet fijn om zulke opschepperige uitspraken te lezen.

Deze uitspraken zorgen voor heel wat drama in de media, meer omdat ze niet passen bij iemand die momenteel in het programma Chateau Bijstand zit. ‘Ondanks bijstand-programma koopt Maxime Meiland soms zonder op te letten: ‘Trui van 900 euro’’, schrijft Metro.

En ook het AD is verbijsterd: “Op tv is momenteel te zien hoe Maxime Meiland en haar familie van een bijstandsbudget leven, maar in het échte leven heeft de realityster een compleet ander uitgavenpatroon. Ze shopt zonder op de prijskaartjes te kijken, en zo het komt weleens voor dat ‘iets simpels als een trui’ dan ineens 900 euro blijkt te zijn.”

Maxime reageert

Op Instagram reageert Maxime geïrriteerd op de ophef. “Nou, lieve mensen, ik heb toch het gevoel dat ik dit even moet toelichten, want ik zie weer allemaal artikels die niet kloppen, namelijk ‘Maxime shopt altijd zonder op de prijskaartjes te kijken’.

Ze vervolgt: “Dat is dus helemaal niet waar. Het gaat namelijk over het interview dat morgen in de Beau Monde verschijnt met een waanzinnige fotoshoot trouwens en daarin vertel ik dat het mij weleens is gebeurd dat als ik aan het winkelen ben, ik een onwijs gaaf item zie en dan dus vergeet op het prijskaartje te kijken en dat je dan uiteindelijk naar de kassa gaat en dat ze dan een belachelijk hoog bedrag daarvoor vragen, maar dat ik dan te schijterig ben om te zeggen: ‘Nou nee, laat maar, hang het maar terug.’ Dat durf ik niet.”

Volgens Maxime wordt alles uit context gehaald. “En die trui van 900 euro was een soort voorbeeld van zoiets simpels waarvan je denkt: dat kan nooit megaduur zijn, maar dat je je dan toch weer helemaal je de pleuris schrikt. Dat. Dus rustig aan mensen en doe allemaal niet zo gek alsof ik niet met geld om kan gaan of whatever. Doe even, arghh…”

Bekijk hieronder een video van Maxime:

https://www.instagram.com/p/CbXD8-pMqOg/

Bron: Instagram, mediacourant

Leave a Reply