Skip to main content

Gisteren werd er op voetbalvelden wereldwijd één minuut stilte gehouden voor Maradona. Maar niet iedereen is zo’n fan van de voetballer, zo blijkt uit een veelbesproken actie van de Spaanse voetbalster Paula Dapena. Zij weigerde Maradona te eren, maar had daar een heftige reden voor.

Tijdens de minuut stilte ging Paula Dapena op de grond zitten en draaide ze zich om. Op deze manier wilde ze protesteren tegen huiselijk geweld. ‘Ik ben niet bereid om iemand die huiselijk geweld gebruikte een minuut stilte te geven. Ik vond Maradona een geweldige speler, maar naast het veld maakte hij fouten’, vertelde ze in het radioprogramma A Diaro.

Uitgelekte video

Dapena verwijst hiermee naar 2014; Maradona werd toen beschuldigd van huiselijk geweld nadat op een uitgelekte video te zien was hoe hij zijn toenmalige vriendin – Rocio Oliva – twee keer in het gezicht sloeg, terwijl zij ‘stop’ riep. De voetballer ontkende de beschuldigingen. ‘Ik zweer bij God dat ik nog nooit een vrouw heb geslagen‘, zei hij.

Doodsbedreigingen

De actie van Dapena maakte enorm veel los; de 24-jarige voetbalster kreeg zelfs doodsbedreigingen. ‘Het is vreselijk geweest tot nu toe’, vertelt ze in een interview. ‘Niet alleen ben ik lastiggevallen, er zaten ook doodsbedreigingen bij. Ze zouden mijn adres wel vinden en mijn benen komen breken.’

Bekijk de protestactie van de voetbalster op onderstaande beelden:

Bron: Telegraaf, Twitter

Lees ook:

Leave a Reply