Skip to main content

memphis2

Voetballer Memphis Depay ging van PSV naar Manchester United om sportieve successen op het hoogste niveau te boeken, maar natuurlijk ook een centje meer te verdienen. Hoeveel hij verdiend is nu bekend door een gelekt contract via Football Leaks.

In het contract staat dat hij in zijn eerste jaar in Engeland 5,2 miljoen pond (6,5 miljoen euro) basis salaris krijgt. Dat bedrag kan lager worden als Man-U de Champions League niet haalt: 4,8 miljoen pond.

Maar dat is dus niet alles, de 22-jarige Memphis ontvangt daar bovenop bonussen van 25.000 euro per basisplaats en 12.500 euro per invalbeurt. Als hij in een seizoen 25 wedstrijden in actie komt, kan hij rekenen op een bonus van 250.000 euro.

memphis0

Memphis ontvangt verder een loyaliteitsbonus van een 625.000 euro als hij op 15 september 2018 nog voor de Engelse topclub speelt. Mocht hij een Gouden Bal winnen, dan volgt een bonus van 1,25 miljoen.

Ook het bonusschema voor de prestaties van alle spelers van Manchester United zit bij het contract. Voor de landstitel mogen ze 2,5 miljoen pond verdelen. Het winnen van de Champions League levert ze in totaal 5,25 miljoen pond op. Manchester United doet dit seizoen alleen nog mee in de FA Cup. Als de Engelse beker wordt gewonnen, verdelen de spelers 1 miljoen pond.

HIER is het volledige contract te lezen. Vorige week lekte ook al het transfercontract van Memphis uit. PSV ontving 34 miljoen euro voor hem, aldus het document.

Leave a Reply