Memphis Depay onder vuur na droppen videoclip met lijger: “Wilde dieren horen in het wild”

memphis depay

Memphis Depay dropte afgelopen nacht een nieuwe videoclip, waarin een jonge lijger te zien is. Het duurde dan ook niet lang tot dierenbeschermingsorganisaties hun kritiek uitten.

In de video, die is opgenomen in Dubai, is een grote rol weggelegd voor de lijgerwelp, een kruising tussen een leeuw en een tijger. World Animal Protection, Stichting SPOTS en Stichting AAP riepen sporters onlangs nog op “vermaak met wilde dieren te mijden”. De organisaties zijn dan ook “teleurgesteld dat Memphis de videoclip toch publiceerde mét de lijger, ondanks het verzoek dit niet te doen”.

“Door met het welpje op de foto te gaan en hem te gebruiken in een videoclip, creëer je het idee dat het oké is om dieren zo te gebruiken”, aldus Sanne Kuijpers van World Animal Protection Nederland. “Dit is blijkbaar ergens opgenomen waar dit nog mag. Maar wereldwijd geldt: wilde dieren horen in het wild.”

Depay wordt dan ook beschuldigd van dierenleed: “Juist als boegbeelden zoals Memphis Depay zich met zo’n dier laten portretteren, kan het idee ontstaan dat dit heel normaal is. Dit moet je daarom niet willen promoten.”

Check de video van Memphis Depay met de lijger hier:

Bron & beeld: NU.nl, Youtube

Depay werd onalgs ook al beschuldig van dierenmishandeling: