Skip to main content

Het is officieel nog winter maar de lente komt er blijkbaar wel héél snel aan, het weer gaat veranderen. Het wordt namelijk volgende week al onverwachts erg mooi weer. Volgens weerdeskundigen is het bizar dat het nu al zo warm wordt.

Het weer slaat helemaal om

Het wordt aanstaande donderdag tot 17 graden! Vandaag is het weer niet bijzonder te noemen, aangezien het een graad of 10 is. Morgen wordt een dag vol met regen, dus als je van plan bent om Valentijnsdag buiten door te brengen dan is het verstandig dat je een paraplu en regenkleding meeneemt.

17 graden!

Donderdag wordt het ineens heel erg warm weer voor deze tijd van het jaar. In de ochtend gaat het eerst flink regen, maar ’s middags wordt het weer droog. Ondanks dat de zon maar af en toe is te zien door de bewolking, knalt het kwik omhoog. Volgens Weeronline wordt het in het hele land lekker weer. Weeronline over donderdag: ”In Zuid-Holland, Utrecht en Gelderland wordt het tussen de 14 en 16 graden. In het zuiden van Nederland kan je zelfs rekenen op 17 graden.” Weeronline noemt dat zeldzaam. ”Ter vergelijking: maxima rond 7 graden zijn gebruikelijk voor februari.”

Het weer volgende week

Volgende week wordt het weer wat kouder. Als je kijkt naar de website van Weeronline dan zie je dat het de komende twee weken tussen de 7 en 10 graden wordt. Dus dat het 17 graden wordt is wel bijzonder te noemen.

Bekijk hier de beelden

Bron: Twitter, Weerplaza, Weeronline Beeld: Andrea Piacquadio