Michael Jordan geeft 100 Miljoen aan activisten! “Ik ben bedroefd en boos!”

Michael Jordan heeft een flink bedrag gedoneerd aan Black Lives Matter organisaties die vechten voor gelijkheid en rechtvaardigheid. Jordan geeft in totaal maar liefst 100 miljoen dollar (88,5 miljoen euro) als donatie.

Michael Jordan geeft $100 Miljoen

Deze 100 Miljoen dollars zullen ook voor onderwijs worden gebruikt. Over tien jaar zal het mega bedrag via het Jordan-merk worden verdeeld.

“Ik ben bedroefd en boos!”

Jordan zegt erover: ,Het is 2020. Er is veel veranderd, maar de ergste dingen zijn hetzelfde gebleven. Black lives matter. Dit is geen controversiële verklaring. Totdat het diepgewortelde racisme dat de instellingen van ons land in de steek laat, volledig is uitgeroeid, zullen we ons blijven inzetten voor de bescherming en verbetering van de levens van zwarte mensen”

,,Ik ben diep bedroefd en boos en voel iedereens pijn en verontwaardiging. Ik sta achter de mensen die het ingewortelde racisme tegen donkere mensen willen stoppen. We moeten met onze eensgezinde stem druk uitoefenen op onze leiders om onze wetten te veranderen, anders moeten we onze stem gebruiken om systeemverandering te creëren. Ieder van ons moet deel uitmaken van de oplossing en we moeten samenwerken om gerechtigheid voor iedereen te verzekeren.”

Jordan was altijd terughoudend om te protesteren tegen raciale of maatschappelijke problemen in de Verenigde Staten, zo meldt het AD verder. Daar kreeg hij vaak kritiek voor.

Bekijk hieronder het officiele statement:

Bron: AD, Twitter, CBC