Experts vinden mogelijk supereenvoudig middel tegen Corona: Vitamine D

Corona Vitamine D

Volgens experts is de kans kleiner om het corona virus op te lopen en zijn de effecten minder erg moest je toch ziek worden bij het slikken van Vitamine D, meldt het AD.

Experts raden iedereen aan om Vitamine D te slikken, het is sowieso al een vitamine die vele onder ons tekort hebben. Een derde tot de helft van de bevolking heeft vitamine D tekort, vooral ouderen en mensen met een migratie achtergrond. Dit komt doordat hoe meer melanine je in je huid hebt, hoe moeilijker het is om deze op te nemen. Zeker in de winter periode. Er zijn veel aanwijzingen die er op wijzen dat vitamine D de effecten van corona kan verminderen. En het is ook wetenschappelijk bewezen dat het helpt tegen luchtweginfecties. Het is allang bekend dat vitamine D de weerstand verbeterd en dus ook de kans op infecties verlaagd.

Vitamine D tegen Corona

Het effect van vitamine D op coronapatienten werd onderzocht door Spaanse wetenschappers. Een groep van vijftig personen kreeg een hoge dosis van de vitamine en de andere groep van 26 personen kreeg helemaal niks. In een groep van vijftig personen die een hoge dosis kreeg, overleed er niemand. En de kleine groep waar niemand de vitamine kreeg overleden er twee personen en kwamen er maar liefst 13 mensen op de IC. Daarom raden experts het aan voor het slikken van vitamine D. Het is goedkoop en een kleine hoeveelheid kan nooit kwaad, dus waarom ook niet. Door dat we met de gedeeltelijke lockdown minder buiten komen krijgen we sowieso minder UV stralen. Daardoor zakt het vitamine D gehalte nog meer.

Bron: AD , clevelandclinic.org