Skip to main content

Het gebruik van lachgasballonnen is de laatste tijd steeds populairder geworden onder jongeren. De ballonnen zorgen voor een kort roesje en worden al iets onschuldigs gezien. Dat dit wel degelijk gevaren met zich mee kan brengen blijkt uit het verhaal van de 24-jarige Olivia Golding.

Olivia gebruikte ieder weekend zo’n 15 lachgasballonnen wanneer haar drie-jaar oude zoon bij zijn vader was, zo vertelt ze aan The Mirror. Ze merkte dat ze voelde dat ze steeds minder kracht in haar ledematen begon te krijgen, maar dacht niet dat dit aan het gebruik van lachgas kon liggen. Afgelopen vrijdag werd ze, na een avondje aan de ballonnen had gezeten, wakker en kwam ze er achter dat ze niet meer kon bewegen.

Ze bleek de ziekte Lichtheim te hebben opgelopen, waardoor ze lange tijd in het ziekenhuis moet doorbrengen en opnieuw moet leren lopen en haar handen te gebruiken. Het breekt haar hart dat ze haar zoontje niet meer kan helpen aankleden.

Olivia probeert anderen nu te waarschuwen voor het gebruik van de lachgasballonnen. Op Facebook schrijft ze: “I wanted to write this on social media to make awareness to all of my friends that also use balloons of what the balloon is actually doing to your body. If this just stops one person from doing them, I feel I would have succeeded in some way.

lachgasballonnen

lachgasballonnen

 

Leave a Reply