Skip to main content

Het gaat hard: Nadat eerder in mei de Hells Angels motorclub werd verboden is het nu de beurt aan No Surrender! Dat heeft de rechtbank vandaag besloten.

“De club is in strijd met de openbare orde en wordt daarom, net als onlangs verschillende andere motorclubs, verboden en ontbonden.” De rechtbank: “No Surrender is een gevaar voor de openbare orde. Een groot aantal leden van No Surrender is structureel betrokken (geweest) bij talrijke ernstige strafbare feiten. Het gaat in veel gevallen om misdrijven waarvan derden slachtoffer zijn.”

De rechtbank oordeelt: “Er is sprake van intimidatie, openlijke geweldpleging en afpersing. Van een vecht- of schietpartij in een woonwijk of uitgaanscentrum zijn veel omstanders getuige en lopen even zovelen het risico om onbedoeld slachtoffer te worden. Er is sprake van ongeoorloofd wapenbezit en van handel in wapens en verdovende middelen. Er heerst een cultuur van wetteloosheid en overheidsgezag wordt buiten de deur gehouden.”

No Surrender is het niet eens: “Strafbare feiten van individuele leden van de zogeheten chapters of brotherhoods kunnen niet toegerekend worden aan No Surrender!”

De advocaat van No Surrender laat weten in hoger beroep te gaan. Bekijk hieronder hoe Henk Kuipers filmt vlak na een politie inval:

Meer over de club:

Leave a Reply