Last van muggen? Laat dat biertje even staan

Muggen. Wie heeft er geen last van? Zodra het iets warmer wordt, staan onze zoemende vrienden klaar om ons het leven zuur te maken. Wist je echter dat muggen, net als wij, ook wel van een glaasje houden? Uit onderzoek blijkt dat mensen die meer drinken, vaker gestoken worden. Dit ligt waarschijnlijk aan de geur die mensen uitstoten nadat ze alcohol hebben gedronken. Misschien toch even dat biertje laten staan?

Meer alcohol, meer bulten

In 2002 is er een Japans onderzoek uitgekomen waaruit is gebleken dat liefhebbers van alcohol meer muggen aantrekken. Bij dit onderzoek zijn dertien mensen getest. De temperatuur en het zweet van de mensen werd voor en na het nuttigen van alcohol gecontroleerd. Hierbij werd er bier van 5,5% alchol gedronken. Zoals je zelf vast ook wel eens hebt gemerkt, verandert je geur nadat je hebt gedronken.

Muggen kunnen heel goed ruiken en pikken die geur meteen op! De onderzoeksgroep bevond zich in een ruimte waar muggen rondvlogen. Na het nuttigen van alcohol, roken de muggen de geuren van de mensen sterker, waardoor zij sneller geneigd waren het bloed van de mensen te proeven.

Uit het onderzoek is helaas niet naar voren gekomen hoeveel biertjes je precies kan drinken voordat je de vervelende beesten begint aan te trekken. Daarom is het misschien beter om deze zomer helemaal van de alcohol af te blijven of even goed te douchen voordat je je bed in duikt! Anders moet je even je BugBuster erbij pakken. Better safe than sorry…

Meer weten over wat muggen aantrekt? Kijk dan dit filmpje

Bron en beeld: Gewoonvoorhem en AskAdam.