Skip to main content

Het is bijna oud en nieuw en dat betekent dat mensen massaal vuurwerk kopen. De komende jaren zal wordt verwacht dat het veel moeilijker zijn om vuurwerk te kunnen kopen. Een grote groep Nederlanders is massaal naar Duitsland afgereisd om daar vuurwerk te halen en dat zorgt voor chaos in de winkels en bizarre beelden.

Nederlanders massaal naar Duitsland voor vuurwerk

Er gaat een video viraal waarin Nederlanders zijn afgereisd naar Duitsland om vuurwerk te halen. In de TikTok hoor je mensen schreeuwen: “Meneer, meneer, meneer!” Het is een complete chaos op het filmpje en er wordt ook veel op de video gereageerd die inmiddels al 6,4 miljoen keer is bekeken: “Vind vuurwerk ook echt dik maar dit is wel echt heel triest als je hiertussen staat” dat supermarkt vuurwerk is dit echt niet waard ga gewoon maar een goede vuurwerk winkel iets verder Duitsland in” “Is het gratis?” “Echt heel zielig, misschien moeten we eens regelen bij de overheid dat we vuurwerk mogen behouden” “Vind het niet echt bijzonder dat Duitse vuurwerk. Iemand schrijft dat de groep Nederlanders beter naar Emlichheim kon gaan, omdat dat veel dichterbij is: “Emlichheim net zo. Ze rijden 2 minuten de grens over om een uur in de rij te staan. 10 km verderop nergens een rij 😂”

Duitsers hebben veel kritiek op vuurwerk

Een Duitser schrijft het volgende: “Ik wil niet weten hoeveel geld van het arbeidsbureau naar het vuurwerk gaat. Voedselbonnen en winkelbonnen in plaats van geld!” “Vandaag sprak ik in Lidl een medewerker en zei: “Nee, we hebben geen vuurwerk meer” 🙄 Ik ben op zoek naar Pampers maxi…” “Ze hebben gewoon barricades opgeworpen 💀” “
En Duitsland zegt dit: alles is zo duur geworden, we kunnen de huur, elektriciteit of voedsel niet betalen…” En iemand heeft medelijden met de verkopers: “de arme verkopers😳”.

Bekijk hier de beelden

@_rj.95_ Vuurwerk lidl gronau😅 mensen draaien helemaal door. #feuerwerk #lidl #gronau #germany #vuurwerk #duitsland #fyp #ochtrup ♬ origineel geluid – Ricardo

Bron: TikTok, Telegraaf