Skip to main content

Een 45-jarige meesteroplichter uit Moergestel heeft geprobeerd uit zijn cel te ontsnappen door een nep verklaring te versturen. Met deze brief die zogenaamd van de directeur van de gevangenis afkomstig moest zijn en met nepverklaringen van een huisarts, probeerde hij bij het Openbaar Ministerie en de rechtbank in Breda zijn tijdelijke vrijlating te regelen.

De man werd in november veroordeeld tot drie jaar gevangenisstraf voor diverse oplichting zaken. Maar zelfs in zijn cel weet hij niet van ophouden. In de brief zou staan dat de man vanwege heup problemen beter buiten de gevangenis kan revalideren.

De officier van justitie kwam pas na een belrondje achter dat de man de brief en de huisartsenverklaringen zelf had verzonnen. Achteraf bleken de handtekeningen onder de brieven vals te zijn en de genoemde zorgafdelingen niet te bestaan.

De man wordt verdacht van een hele reeks aan oplichtingen. Zo zou hij tussen 2007 en 2011 meerdere bedrijven voor miljoenen euro’s hebben opgelicht. Hij werd daarvoor aangehouden, maar vanwege gezondheidsredenen tijdelijk vrijgelaten. De man werd op 14 november voor de eerste oplichtingszaken veroordeeld.

Bron: Omroep Brabant

Leave a Reply