'Ex-profvoetballer Yassine Abdellaoui neergeschoten in Amsterdam'

Net binnenfeb 07 2019, 14:03
De man die vannacht is neergeschoten in Amsterdam IJburg is oud-voetballer Yassine Abdellaoui (43 jaar). Het gaat hier om de tweede schietpartij in Amsterdam gisteren, slechts uren na de schietpartij bij de DNB Bank. Yassine is buiten levensgevaar, zo melden verschillende grote kranten.
Abdellaoui werd om middernacht beschoten op de George Sliekerkade op IJburg. Omstanders melden meerdere schoten te hebben gehoord en zagen daarna mannen op een scooter wegrijden. Abdellaoui lag schreeuwend op de grond en werd naar het ziekenhuis gebracht.
De voetballer was eerder al in het crime news: Hij was verdachte in een witwaszaak, en in 2014 werd hij vrijgesproken door het Hof. Hij kreeg een schadevergoeding van 8000 euro voor de tijd dat hij onterecht vastzat. Abdellaoui meende echter dat hij recht had op zeker vier miljoen euro, dat hij met voetballen had kunnen verdienen in de tijd dat hij vastzat.
Zijn advocaat laat weten dat hij zondag voor het laatst met Abdellaoui contact heeft gehad en sindsdien niets meer heeft vernomen, zo meldt AT5.
Abdellaoui voetbalde voor OJC Rosmalen, Willem II en NAC. Hij had de laatste tijd geen vaste woning, maar verbleef vaak op IJburg. Het is niet zeker of de kogels voor hem of iemand die naast hem liep bedoeld waren. Hieronder Abdellaoui die reageert op de beschuldigingen in 2010: