steijn

Ajax ontslaat trainer Maurice Steijn, Steijn reageert! Nieuwe trainer bekend

Net binnenokt 23 2023, 17:22
Ajax gaat niet langer door met trainer Maurice Steijn, na opnieuw een nederlaag en een 17e plek in de Eredivisie. Na gezamenlijk overleg is hij ontslagen, 4 maanden nadat hij tot ieders verrassing werd gepresenteerd. Nu heeft de kersverse ex-Ajax trainer zélf ook gelijk gereageerd op zijn ontslag. Tevens is de nieuwe trainer zo goed als zeker bekend.

Steijn reageert

Steijn verklaart: "Vanochtend heb ik samen met de directie overleg gehad en we zijn aan het einde van de middag weer bij elkaar gekomen. Wij kwamen tot de conclusie dat dit nu het beste is voor Ajax, al vind ik het vreselijk jammer."
"Iedereen die mij kent weet dat ik er alles aan heb gedaan om Ajax terug te brengen naar waar deze club hoort. Maar het is mij niet gelukt. Ik wil de supporters en de mensen met wie ik hier heb samengewerkt hartelijk bedanken en ik hoop dat Ajax snel de weg omhoog inslaat.'
Technisch directeur Jan van Halst: 'Maurice gaf nu zelf ook aan twijfels te hebben of hij nog de juiste man op de juiste plaats is. Samen hebben we vervolgens de conclusie getrokken dat het beter is om uit elkaar te gaan. Assistent trainer Hedwiges Maduro neemt voorlopig de honneurs waar.'

Nieuwe trainer Ajax

Ajax heeft volgens het AD al een nieuwe trainer voor het restant van het seizoen gevonden. Volgens de krant wordt binnenkort aangekondigd dat John van 't Schip benaderd gaat worden, en hoogstwaarschijnlijk ja zal zeggen. Van 't Schip was al jarenlang speler bij Ajax, en heeft ervaring als jeugd- en assistent trainer.

Bekijk hier reacties van supporters en grappen over de huidige Ajax crisis:

Via Twitter, Telegraaf, YT