Officier die Akwasi ontsloeg werkte samen met KOZP-activist, Ophef ontstaat

Net binnensep 01 2020, 11:42
Rapper Akwasi wordt niet vervolgd door zijn uitspraken en daardoor is er serieuze ophef ontstaan, de officier van justitie blijkt een bekende van een Kick Out Zwarte Piet (KOZP)-activist. Zo meldt het Parool.
Akwasi liep het risico om vervolg te worden na verschillende tweets waarin hij opriep een aanslag te plegen tijdens de intocht van Sinterklaas. Maar liefst 44 mensen dienden aanklacht in op de rapper. Deze week besliste officier van justitie, Jacobien Vreekamp, Akwasi niet te vervolgen op zijn woorden.

Officier blijkt KOZP activist

Het Openbaar Ministerie (OM) nam de beslissing om de rapper niet te vervolgen. Nu is er een hele ophef omdat de officier in kwestie tot kort samenwerkte met Kick Out Zwarte Piet -activist Michell Esajas. PVV-leider Geert Wilders reageert op de Twitter berichten: ‘Als dit waar is dan is het OM corrupter dan corrupt. En dan gaan we Rutte daarover op de grill leggen komende week.’

Van de zaak gehaald

Jacobien Vreekamp is inmiddels van een andere racisme zaak afgehaald: "De parketleiding staat volledig achter Vreekamp en heeft alle vertrouwen in haar, maar omdat zij nu zo in de schijnwerpers is komen te staan zou haar aanwezigheid de aandacht kunnen afleiden van de inhoud van de zaak, hetgeen onwenselijk is" , aldus het OM.
Bron: Parool, AD