Baas geheim Pentagon-onderzoek: "Bestaan van UFO’s onomstotelijk bewezen"

Net binnendec 26 2017, 12:33
Afgelopen week verscheen het nieuws dat het Pentagon jarenlang een geheim programma heeft gevoerd dat het bestaan van buitenaards leven moest onderzoeken, het Advanced Aviation Threat Identification Program. Het voormalige hoofd van dit programma, Luis Elizondo, vindt het bestaan van uiterst geavanceerde ongeïdentificeerde vliegtuigen (UFO’s) niet 'waarschijnlijk' maar zelf ‘bewezen’.
In een interview met de Britse krant The Telegraph vertelt Elizondo: “Als we in een rechtszaal zouden staan, zouden we volgens mij al lang het punt hebben bereikt waarop het bestaan van UFO’s als bewezen zou worden geacht. Het is vrij duidelijk dat wat wij allemaal hebben vastgelegd niet om Amerikaanse projecten gaat, en het gaat evenmin om buitenlandse projecten. Dan moet iemand toch de vraag stellen waar die vliegende objecten wél vandaan komen...” Over hoeveel geloofwaardige incidenten het programma precies heeft onderzocht wilde Elizondo geen uitspraken doen maar het zijn er “heel veel”.
Elizondo wilde wel meer vertellen over wat voor verschijningen werden onderzocht door zijn programma. “We begonnen na verloop van tijd trends te zien na verschillende incidenten. Trends zoals extreme manoeuvreerbaarheid, hypersonische snelheid zonder geluidsgolf, en snelheden van 11.000 tot 12.000 kilometer per uur. Dingen die we kunnen bewijzen met radar-data, camerabeelden uit onze vliegtuigen, en verschillende getuigen. Er was nooit sprake van vijandigheid, maar gezien hun ongewone manier van bewegen waren we ons ervan bewust dat er altijd iets kon mislopen.”
Bevestigen dat er daadwerkelijk aliens achter het stuur van de UFO’s zaten kan hij niet bevestigen. Elizondo: “Ik wil geen uitspraken doen over waar die tuigen vandaan komen of wie er achter het stuur zit. Het lijkt me wel duidelijk dat wij het niet zijn. Maar wat wij deden was enkel de onzin uit spektakelwetenschap halen.”
Afgelopen week werden ook beelden die David Fravor, een Amerikaanse gevechtspiloot, in 2004 boven San Diego maakte vrijgegeven: Amerikaanse leger publiceert geheime video van straaljagers die UFO onderscheppen