Chaos in Helmond, Vuurwerk en stenen naar politie "Niemand mocht straat op!" (Beelden)

Net binnenjun 01 2020, 11:34
Heftige rellen in Helmond gisteravond. De politie heeft zijn handen vol gehad aan een groep van 100 tot 150 jongeren die zich flink misdroegen. De jongeren hadden zich in de stad verzameld na een oproep voor een illegale bokswedstrijd. Het liep zelfs zo uit de hand, dat de ME moest ingrijpen. Zes jongeren zijn opgepakt.
De jongeren staken vuurwerk af en gooiden met stenen richting de agenten. Om de groep uit elkaar te drijven werden politiehonden en de ME ingezet. Rond half 12 werd de groep uiteindelijk uit elkaar gedreven, zo vertelt de politie. Drie kwartier later was het weer rustig in de stad.

Mes op zak

Er zijn vijf jongeren aangehouden voor geweldpleging. Één iemand is gearresteerd omdat hij een mes bij zich had.

Noodbevel in Helmond

De situatie liep zo uit de hand, dat de burgemeester van Helmond een noodbevel aankondigde. Het bevel houdt in dat niemand tussen 23.15 en 6.00 de straat op mag. Mensen "voor wie het om dringende redenen noodzakelijk is zich op de weg te begeven" hoeven zich niet aan het bevel te houden.

Bokswedstrijd op social media

'Het is nog steeds onrustig ', zei iemand van de politie rond kwart over elf uur ’s avonds, zo meldt Omroep Brabant. Volgens hem verzamelden de jongeren zich op straat na een oproep op social media over een bokswedstrijd. 'Voor zover ik weet heeft die wedstrijd niet plaatsgevonden, maar hebben de jongeren zich wel verzameld.'

Bekijk enkele beelden in onderstaande video:

Tweet not found

The embedded tweet could not be found…

Bron: metronieuws, AD, Twitter

Hier ging het er ook heftig aan toe: