screenshot 13 03 2024 11 09 21

Ziekte Jamal Ben Saddik teruggekeerd, Jamal naar ziekenhuis

Net binnenmrt 14, 9:48
Heftig nieuws voor kickbokser Jamal Ben Saddik. Hij is in het ziekenhuis opgenomen vanwege een dodelijke ziekte die bij hem is teruggekeerd. Zijn woordvoerder bevestigt het nieuws.

Jamal naar ziekenhuis

"Jamal is gisteren onder het mes gegaan, in januari werd geconstateerd dat de kanker weer terug was." Hierdoor kon hij dus niet meedoen aan het Grand Prix toernooi : "Jamal wilde graag meedoen aan de Grand Prix als toernooi kampioen, wij weten inmiddels allemaal wat er in de tussentijd is gebeurd," aldus Jamal's woordvoerder bij Vechtsportinfo.
Jamal stelde de geplande operatie uit om mee te kunnen doen aan Glory Grand Prix, echter tegen het advies van zijn doktoren. "Laten we niet vergeten dat Jamal een echte strijder is, al die verhalen die zijn ontstaan van mensen die niet weten wat er speelt zijn kwalijk te noemen. Als alles goed is gegaan dan kan Jamal met een aantal weken weer trainen."

Ziekte Jamal Ben Saddik

Ben Saddik kreeg de ziekte in 2011 voor het eerst, waarna hij vreesde dat zijn loopbaan in de vechtsport voorbij was. Hij wil er aanvankelijk met niemand over praten, steekt zijn kop in het zand en blijft wedstrijden vechten tot het echt niet meer gaat. In 2015 keert de ziekte terug, maar Ben Saddik geneest opnieuw. "Het zijn de belangrijkste gevechten in mijn leven en die heb ik gewonnen. Dan stelt een gevecht in de ring opeens niet zo veel meer voor", zegt hij.
Jamal was afgelopen weekend in het Gelredome om zijn teamgenoot te steunen maar het kwam tot een confrontatie met Rico Verhoeven die bijna uit de hand liep nadat Jamal hem een trap wilde geven. Het wordt dus afwachten wat de beslissing van Glory hierover zal zijn ondanks het nieuws over Jamal's ziekte.

Bekijk hier Jamal en over zijn ziekte en heftige gebeurtenissen

reality fbi 3322244335041254041 576x1024
Via IG, Vechtsportinfo