Ex-verslaafde Ricardo zorgt voor tranen in We Want More! (Video)

Net binnenjun 12 2020, 12:14
Gisteravond was de eerste aflevering van de nieuwe zangwedstrijd We Want More te zien. In deze talentenjacht moeten kandidaten een professionele jury zien te imponeren met hun zangkunsten. En dat is zanger Ricardo absoluut gelukt: de 65-jarige liet een verpletterende indruk achter.
Ricardo heeft heel wat meegemaakt in zijn leven. De zanger raakte al op jonge leeftijd verslaafd aan drugs. Hij was pas 14 jaar toen hij voor het eerst in aanraking kwam met heroïne. Zijn boodschap in We Want More riep dan ook veel emoties op.

Ricardo was dakloos

Ricardo raakte vanwege zijn verslaving zijn huis kwijt en werd dakloos. ' Je wordt wantrouwig, angstig en paranoïde' , vertelt hij aan presentatrice Wendy van Dijk. In 2006 kwam hij bij het Leger des Heils terecht, die hem weer op weg hielpen en opgaven voor We Want More.

Belangrijke boodschap

Met zijn optreden wil Ricardo een belangrijke boodschap vertellen: 'Mensen denken misschien: die Ricardo heeft ze misschien niet allemaal op een rijtje, maar dat vind ik juist leuk. Want als ik dan iets gepresteerd heb, dan staan ze allemaal met hun mond vol tanden', aldus de zanger.

Surinaamse Hazes

En dat is meer dan gelukt. Met zijn bijzondere versie van 'Zij Gelooft In Mij' weet Ricardo de jury én het publiek diep te ontroeren. Zelfs jurylid André Hazes: ' Je klinkt gewoon een beetje als mijn vader' , stelt hij vast. 'Ik heb vaak een hekel aan mensen die een nummer van mijn vader zingen. Ik doe het natuurlijk zelf ook want ik ben Hazes, maar heel veel mensen verkloten het. Maar jij bent echt een Surinaamse Hazes.'

Bekijk het optreden hieronder:

Bron: RTL Boulevard, YouTube

Ook deze jonge zanger heeft een heftig verhaal: