HOAX X Dolemite: DJ SPINN / DJ TASO / VINCENT-PAOLO / DJ+ / KNOW V.A. 27 juni in de Melkweg

Net binnenjun 19 2014, 20:35
De uit Chicago afkomstige muziekstijl ‘Juke’ doet wellicht niet direct een belletje rinkelen. Des te meer reden om naar deze specialeHOAX x DOLEMITEavond te gaan en in de wereld van de legendarische DJ Spinn te duiken!
De Juke sound kenmerkt zich door de bass en funky samples op een snelheid van 160bpm dat de basis legt. Met invloeden uit House, Hiphop, Trap maar ook Grime, Jungle en Drum ’n Bass spreekt het een verrassend breed publiek aan. Onlangs is DJ Rashad een van de grondleggers overleden. Zijn wederhelft DJ Spinn als vooraanstaande pionier van de Juke movement komt uit Chicago speciaal naar Amsterdam om de boel op zijn kop te zetten. Hiervoor neemt hij Taso mee, een ander lid van de legendarische Teklife crew. De legendarische Teklife crew uit Chigaco heeft na het verlies van hun grondlegger besloten de legacy meer dan ooit voort te zetten.
2014 zou het jaar worden van DJ Spinn & DJ Rashad na Rashad's succesalbum 'Double Cup' (Hyperdub, 2013). Het plotselinge overlijden van Rashad eind april kwam dan ook als een donderslag bij heldere hemel voor de gehele footwork wereld. De impact van DJ RASHAD werd gelijk zichtbaar in de dagen na diens overlijden door groots in de media te worden geprezen. De juke/footwork producties van DJ Spinn & DJ Rashad zijn geen losse flodders in de muziekwereld maar zijn producties die door hun gemêleerde invloeden juist een tijdbeeld vormen waarbij subculturen van over de hele wereld elkaar weten te vinden. De Juke/Footwork-liefhebber kan niet alleen je Gucci Mane luisterende broertje zijn maar ook die ene house-producer die je al een tijdje volgt. En dat is wat DJ Spinn met zijn relaxte verschijning de wereld komt brengen. Een party met progressieve muziek uit alle hoeken die garant staan voor een avond waar je vanuit kan gaan dat je voeten gaan werken.
Spinn’s entourage voor dit event bestaat uit Taso, een jonge juke/footwork producer die onlangs een officiële remix heeft uitgebracht voor Snoopzilla's 'Do My Thang' (Stones Throw, 2013) en praktiserende footwork artieste die dansbattles laten zien waar de Juke/Footwork scene in Chicago zijn bekendheid mee verwierf.
Het event is samenwerking tussen clubnacht HOAX en juke/footwork party Dolemite. Voor meer info en kaarten voor het eventkun je hier terecht!
Meer weten over Juke/footwork DJ Spinn en DJ Rashad? Check deze dope docu:
Of check deze mix: van DJ Spinn: