Johan Derksen onder vuur na 'racistische' uitspraak bij Veronica Inside

Net binnenjun 17 2020, 8:50
Ook bij Veronica Inside ging het maandagavond over de Black Lives MAtter-demonstraties in Nederland. Daarbij liet met name Johan Derksen zich kritisch uit over hoe men volgens hem in ons land volledig aan het doorslaan is. Bij sommige kijkers is hij nu echter zelf onder vuur komen te liggen vanwege een racistische uitspraak.
Akwasi is al enige tijd het middelpunt van de racisme-discussie in Nederland, nadat hij in een speech tijdens de Black Lives Matter-demonstratie in Amsterdam zei dat hij Zwarte Piet 'in zijn gezicht zou trappen' als hij hem zou zien. Hierop haalde Derksen al uit naar de rapper: "Akwasi, wat een lul is dat joh! Ik vind dat we helemaal doorslaan in Nederland. Iedereen is tegen racisme, ik ook en iedereen hier aan tafel neem ik aan. Als mensen protesteren heb ik daar alle respect voor, maar ik zie op tv eigenlijk alleen maar gekkies. Schreeuwende gekkies die de ruimte krijgen."
Even later ging het gesprek over een Zwarte Piet die aanwezig was bij een Black Lives Matter-demonstratie in Leeuwarden, diiie werd bestempeld als 'held'. Vervolgens maakte Derksen de opmerking: "Weten we zeker dat dat niet Akwasi is?"
Dit ging een deel van de kijkers wat te ver, en men vraagt zich dan ook af waaarom Veronica niet in heeft gegrepen. De zender laat in een verklaring weten: "Uitspraken binnen VI komen voor rekening van de mensen aan tafel."

Bekijk de racistische uitspraak van Johan Derksen bij Veronica Inside hier:

Tweet not found

The embedded tweet could not be found…

Tweet not found

The embedded tweet could not be found…

Bron & beeld: Algemeen Dagblad, Voetbalzone