rens kroes sid

Man Rens Kroes, Sid S, gaat in cassatie tegen celstraf van 4,5 jaar (Beeld)

Net binnenmei 13, 13:10
Sid S., de man van Rens Kroes, gaat in cassatie tegen zijn straf van 4,5 jaar cel. Op 11 april werd hij in hoger beroep veroordeeld tot 4,5 jaar cel, omdat hij in 2016 een vrouw bij der keel heeft gegrepen en haar heeft verkracht.

Cassatie

Hij zei toen tegen het slachtoffer: ‘Ik breek je nek als je je beweegt’, en: ‘Ik vermoord je serieus’. Het verhaal van het slachtoffer werd ondersteund door bewijs en Sid voerde zonder advocaat, bijna geen verdediging. De Hoge Raad onderzoekt op dit moment of de cassatie terecht is. Cassatie is de vernietiging van een beslissing door het hoogste rechtsprekend orgaan van het land. In cassatie gaan is beroep aantekenen bij het hoogste rechtsprekend orgaan tegen een uitspraak van een lagere rechter. Er wordt alleen gekeken of de juridische procedures juist zijn gevolgd, maar de zaak wordt niet opnieuw inhoudelijk behandeld. Dat proces kan jaren duren.
rens kroes sid

Sid S.

Sid S., zit al vast omdat hij vlucht gevaarlijk zou zijn. Na de rechtszaak werd hij gelijk meegenomen, omdat hij had aangegeven dat hij samen met Rens Kroes in Ivoorkust wilde gaan wonen. Nederland heeft geen verdrag met Ivoorkust. Ook heeft het handelen van S. bij het slachtoffer gevoelens van angst en onveiligheid teweeggebracht die tot op de dag van vandaag voortduren, zei het gerechtshof. Waardoor er ook geen risico genomen kan worden op herhaling.
whatsapp image 2024 03 28 at 151100

Zaak Sid S.

De zaak rond de man van Rens Kroes, de foodblogger, speelt al wat jaartjes. In 2019 werd hij al schuldig bevonden aan verkrachting en kreeg een gevangenisstraf van twee jaar. Sid ging in hoger beroep, maar dat liep slecht af voor hem, hij kreeg 4,5 jaar celstraf, hoger dan de eerdere uitspraak van de rechter. Toen eistten ze 4 jaar cel. Het hof noemde als strafverzwarende omstandigheden onder meer het brute geweld op de meer dan twaalf jaar jongere vrouw.