Muziek opzoeken met fluiten of neuriën op telefoon vanaf nu eindelijk mogelijk!

Net binnenokt 01 2020, 16:16
Heb je ook wel eens een liedje in je hoofd zitten, maar heb je geen flauw idee wie de artiest is? Of hoe de lyrics gaan? Google komt nu met de perfecte oplossing: een functie die liedjes zoekt die je neuriet of fluit. En het mooiste is, de functie werkt per direct én in het Nederlands!
De nieuwe functie werkt super simpel: je activeert Google Assistent met het commando: 'He Google? Welk nummer is dit?' Vervolgens fluit of neurie je het liedje dat al die tijd in je hoofd heeft gezeten voor 10 tot 15 seconden, waarna Google je verschillende suggesties geeft. Als je op de suggesties klikt krijg je meer informatie en kan je checken of het nummer juist is.

Vingerafdruk van liedje

Maar hoe werkt dat precies? Volgens Google Blog maakt de functie een soort 'vingerafdruk' van het liedje. Op deze manier houdt hij geen rekening met zang en intonatie en ook de instrumenten zijn niet van belang. Vervolgens vergelijkt Google jouw gefluit met duizendenden liedjes in de database.

Laaiend enthousiast

Veel mensen zijn laaiend enthousiast over de nieuwe functie. Volgens verschillende reviews werkt het ontzettend goed. Niet alleen nieuwe maar ook oude nummers worden goed geraden.
Nooit meer gedoe met irritante deuntjes dus!

Bekijk onderstaande video voor extra uitleg over de functie:

Bron: YouTube, androidplanet

Lees ook:

"}])