OM gaat in hoger beroep tegen straf JoeyAK! 'We zijn het er niet mee eens'

Net binnendec 24 2020, 13:07
Rapper JoeyAK kreeg onlangs veertig maanden cel voor een gewelddadige ontvoering van een moeder en haar twee kinderen tijdens de jaarwisseling. Het Openbaar Ministerie had zestig maanden tegen de rapper geëist en gaat nu in hoger beroep tegen de lagere straf.
'We zijn het niet eens met de strafmaat ', laat een woordvoerder van het OM weten. Niet alleen werd JoeyAK schuldig bevonden aan de ontvoering, hij bleek ook zo'n 200.000 euro te hebben witgewassen en wapens te bezitten.

Gewelddadige ontvoering

De gewelddadige ontvoering gebeurde vorig jaar in Almere. Een Amsterdamse vrouw zou daar tijdens de jaarwisseling ernstig zijn mishandeling omdat ze een deel van het geld van JoeyAK zou hebben gestolen. De rapper had in de Almeerse woning een tas met 100.000 gestald.

Pistool en heet water

JoeyAK zou de vrouw met een pistool tegen haar hoofd en knieën hebben geslagen. Daarnaast kreeg het slachtoffer heet water in haar nek gegoten, waardoor ze brandwonden opliep. De vrouw werd uiteindelijk op nieuwjaarsdag bevrijd na een melding van de buren.

Drie medeverdachten

Tegen drie medeverdachten werden celstraffen van 24 tot 36 maanden geëist. Zij kregen van de rechtbank deels voorwaardelijke straffen van zestien tot dertig maanden. Een andere vrouwelijke medeverdachte werd vrijgesproken. Tegen de veroordelingen van de medeverdachten gaat het OM niet in hoger beroep.

Bekijk onderstaande video voor meer info over de zaak:

Bron: Leeuwarder Courant, YouTube

Lees ook: