Oma's uit De Pijp komen in opstand tegen drill-rap met hilarische track! (Video)

Net binnensep 21 2020, 12:38
Deze zes oma's uit De Pijp hebben het helemaal gehad met drill-rappers. Om aandacht te vragen voor het (wapen)geweld onder jongeren, hebben ze een hilarische protest-track gemaakt. Bekijk de video onderaan het artikel.
'Toen ik jong was hadden jongens ook wel eens ruzie onder elkaar' , zegt een van de 'grannies' in een interview met NH Nieuws. 'Maar dan werd er gewoon geknokt. Nu zijn het gelijk pistolen en messen, dat is heel anders. Dit is allemaal zo agressief.'

Oma's een stem geven

Met hun protest-track willen ze andere oma's een stem geven en moeders die slachtoffer zijn van drillrap-geweld steunen. 'Oma's hebben een belangrijke rol, maar die is sinds een eeuw ondergesneeuwd. Wij pakken die rol nu weer terug ', aldus een van dames.

Hilarische videoclip

Het resultaat is een hilarisch videoclip, waarin de "De Grannies" helemaal los gaan. De opnames hebben ze zelf gemaakt, met een beetje hulp van hun (klein)kinderen. En ze hebben de smaak te pakken, want niet alleen willen de dames nóg meer tracks opnemen, ze werken zelfs aan een cd!

Liefde en seksualiteit

Waarover de nieuwe tracks zullen gaan, blijft nog een verrassing. Wel willen de dames kwijt dat thema's als 'liefde' en 'seksualiteit' besproken zullen worden. Heeft Nederland er een nieuwe rapgroep bij?

Bekijk de videoclip van De Grannies hieronder:

Bron: NH Nieuws, YouTube

Lees ook: