screenshot 2023 06 01 at 095453

Sevn Alias stopt definitief met rappen: "Slechte invloed op jongeren"

Net binnenjun 01 2023, 7:01
Als we het hebben over de Nederlandse Hiphop, dan is Sevn Alias onmisbaar. De rapper stond in februari in een uitverkochte Paradiso. Er gingen al geruchten rond dat hij zou stoppen met muziek maken en dit bevestigde hij tijdens het concert. Hij maakt nu duidelijk waarom.

Sevn Alias stopt

De 26-jarige vertelde in het programma 'Kick 't net' dat hij definitief stopt met het maken van muziek. Ook speelt zijn bekering tot de islam en het verlangen naar een rustig leven een grote rol in zijn keuze. Hij zou bewust zijn geworden over de invloed van muziek op jongeren.

Slechte invloed

"Kinderen zijn nog niet zo ontwikkeld, dat ze bepaalde situatie niet los van elkaar zien. Dit is wat stoer is en hoef wij ons profileren naar de buitenwereld.", laat hij weten. Sevn Alias geeft ook als voorbeeld, wat de invloed van drill-muziek is. "Daardoor beginnen kinderen vanaf een jaar of elf, twaalf elkaar dood te steken. Dat zijn gekke dingen voor mij om te zien. Het komt ineens heel dichtbij en ik zie wat voor invloed onze muziek op de jongeren heeft.",

Geen uitdaging

De rapper overwoog om de stap van de Nederlandse scene naar de UK scene te maken. Alleen heeft hij haar daar toch twee keer over moeten nadenken. "Ik denk dat dit een goed moment is om een punt achter te zetten", laat hij weten. Sevn heeft met de grootste namen gewerkt en op de grootste festivals gestaan en heeft het allemaal al gezien. De uitdaging was er niet meer voor hem.
Sevn Alias heeft in de tussentijd heeft veel aan zichzelf gewerkt. Hij is gaan trainen en heeft twee kinderen en focust zich op het vaderschap. "Ik heb me lang niet zo goed gevoeld".

Bekijk hier de video

Bron: 'Kick 't net' YouTube