Wit stel in luxe villa richt pistolen op Black Lives Matter demonstranten. (Heftige beelden)

Net binnenjun 30 2020, 10:41
Er gaan heftige beelden rond op Twitter. Tijdens een BLM-protest in de Amerikaanse stad St. Louis, richt een wit Amerikaans echtpaar hun pistolen op de demonstranten. Het stel kreeg op social media een berg kritiek over zich heen, maar blijkt volgens sommigen een goede reden te hebben voor het wapenvertoon.
Honderden BLM-demonstranten waren maandag op weg naar het huis van de burgemeester van St. Louis, Lyda Krewso. Ze eisten haar ontslag, nadat de burgemeester namen en adressen bekend had gemaakt van bewoners die het politiebudget wilden verlagen.

Verboden toegang

Het stel, volgens de Amerikaanse krant Insider advocaten Mark en Patricia McCloskey, trokken hun wapens toen de demonstranten de villa passeerden. Althans, zo leek het. Op YouTube dook vandaag namelijk een video op, waar te zien is dat het huis omringd wordt door een muur met een toegangspoort. Ook hangt er een bord met de tekst: privéstraat, verboden toegang.

Hulp van binnenuit

Een van de demonstranten schermt het bord af terwijl hij de poort openhoudt. Dit geeft de indruk dat de actievoerders inbreken op het terrein. Daarbij lijken ze hulp van 'binnenuit' te hebben gehad, want als ze het terrein oplopen, is er een man te zien die een walkietalkie vasthoudt. Het vermoeden is dat het om een bewaker gaat.

Sprake van een misdrijf

De video geeft een ander beeld van het advocaten-stel; misschien trokken ze de wapens uit zelfverdediging. Toch overtrad het stel volgens lokale journalist Jonathan Myerson Katz ‘sowieso’ de wet. Die zegt dat er sprake is van een misdrijf als de betrokkene in aanwezigheid van een of meerdere personen met een wapen dreigt dat geschikt is voor dodelijk gebruik.

Bekijk de heftige beelden op onderstaande video:

Bron: AD, YouTube, Twitter

Dit zegt Jerretje over Black Lives Matters: