Racisme Kennistest zorgt voor ophef, Ronnie Flex reageert

Newsmrt 11 2021, 12:54
Onlangs was de Racisme Kennis Test te zien op BNNVARA. Hierbij werden verschillende influencers, artiesten en beroemdheden getest op hun kennis over racisme. Onder de deelnemers zaten Ronnie Flex, Selma Omari, Olcay Gulsen, Peter R. De Vries en meer. Hoewel de discussies al hoog opliepen tijdens de test, is de online discussie wellicht nog heviger. Zo erg zelfs, dat Ronnie Flex de situatie als 'zeer spijtig' beschrijft.

Racisme Kennistest

Ronnie Flex is nooit bang om zich uit te spreken over racisme en zo ook niet tijdens de grote Racisme Kennistest. Over de vraag wanneer je als niet-Zwart persoon het N-woord mag gebruiken, ontstond een discussie tussen Ronnie, Olcay, Selma en later sloot ook Willie Wartaal zich erbij aan. Zo gaf Olcay aan het verwarrend te vinden dat het N-woord wel gebruikt wordt in liedjes, liedjes die zij ook graag meezingt. Ronnie legde op zijn beurt uit dat niet-Zwarte personen nooit het N-woord mogen gebruiken, waar Selma Omari zich bij aansloeg. Noch Olcay, noch Willie waren het hiermee eens. Zo vond Willie zelfs dat iedereen het N-woord mag gebruiken.

''Je nakomelingen gaan zich schamen voor jou''

De discussie ging verder op social media, waarbij Ronnie Flex reageerde op tweets over de uitzending. Zo werd hij een nep N-er genoemd, omdat hij van Indonesisch-Surinaamse afkomst is. Bekijk hieronder enkele tweets.

Tweet not found

The embedded tweet could not be found…

Tweet not found

The embedded tweet could not be found…

Tweet not found

The embedded tweet could not be found…

Bekijk hieronder een discussie tussen Ronnie en Olcay tijdens de kennistest

Tweet not found

The embedded tweet could not be found…

Bekijk de volledige Racisme Kennistest hier.
Bron: Twitter Beeld: BNNVARA