Skip to main content

Op zijn eerste dag als nieuwe coronaminister heeft Ernst Kuipers geen hoopvol nieuws. Hij ziet samen met het OMT nog weinig ruimte om veel te versoepelen.

Nieuwe coronaminister Ernst Kuipers

Later deze week op 14 januari zal er zeer waarschijnlijk een verlenging van de huidige lockdown volgen tot eind januari. De besmettingen aantallen stijgen erg hard, er is nog veel onzeker over de precieze gevolgen in de ziekenhuizen, zo stellen ze. 

“Geen ruimte voor versoepelingen”

Versoepelingen zijn wenselijk, zeker bij sportclubs, winkels en horeca. Maar Ernst Kuipers is dus sceptisch over het loslaten van de lockdown: ,,Er is nu heel weinig ruimte om veel te versoepelen. Het aantal besmettingen is hoog.”

“Als dat nog verder oploopt, dreigt de samenleving te ontwrichten omdat veel personeel dan besmet of in quarantaine thuis zit. Ik wil wel kijken naar ‘wat wel kan’, na een nieuw OMT-advies.”

Het OMT komt woensdag bij elkaar voor een overleg na een prognoses van het RIVM. Vrijdag volgt het besluit en is er weer een persconferentie met voor het eerst dus Kuipers ipv De Jonge.

Ernst Kuipers over omikron:

https://youtu.be/jh1U87K2Bbk

OMT wil alleen nog maar medische mondmaskers Type 2 toestaan:

Bron: AD, Youtube

Leave a Reply