Nieuwe Tinder-functie laat zien of je match een crimineel verleden heeft!

Ben jij iemand die eerst social media afzoekt vóór je op een date gaat zodat je zeker weet dat het geen creep is? Met de nieuwe functie van Tinder is dat verleden tijd! De datingapp gaat gebruikers de optie bieden om te achterhalen of hun date een crimineel verleden heeft via een background check.

Dit wordt mogelijk gemaakt met de technologie van non-profitorganisatie Garbo. Gabro is een platform dat online checks uitvoert zodat mensen veilig kunnen daten en is door Tinder overgenomen. Dit geeft Amerikaanse gebruikers later dit jaar de kans om het criminele verleden van hun match te achterhalen.

Arrestaties en geweldsmisdrijven

Garbo zou via namen en telefoonnummers op het internet zoeken naar arrestaties, veroordelingen en geweldsmisdrijven. De organisatie werd opgericht door Kathryn Kosmides, een slachtoffer van gendergerelateerd geweld.

Niet gratis

Volgens The Verge zal de nieuwe functie niet gratis zijn, maar horen bij een abonnement. Hij zal de komende maanden getest worden in de VS. Wanneer en of de functie naar Nederland komt, is helaas (nog) niet bekend.

Bron: The Verge

Lees ook: