dubai

Extreem noodweer Dubai: Boef en Gordon getroffen! Delen beelden (Video)

Nieuwsapr 17, 11:44
Dubai wordt geteisterd door zeldzaam noodweer. Daarbij is zelfs één persoon overleden. Er wordt zelfs gezegd dat het noodweer het gevolg is van kunstmatig opgewekte regen. O.a. BN'ers Boef en Gordon waren getuige van de enorme regenval. Het meteorologisch instituut van de Emiraten (NCM) heeft bevestigd dat er maandag en dinsdag vliegtuigen de lucht in zijn gegaan om het weer te beïnvloeden.

Cloud Seeding

Afgelopen maandag avond en dinsdagmiddag zijn er 7 vliegtuigen vertrokken vanaf het vliegveld van Al Ain om chemicaliën in de lucht te spuiten om regen te laten ontstaan. Door de stapelwolken die voorbij dreven, konden ze daar gebruik van maken.
In 2002 zijn de Emiraten begonnen met 'cloud seeding' om de warmte en droogte in de regio aan te pakken. Veel gebieden in de regio hebben geen goede afwatering systeem waardoor er overstromingen kunnen ontstaan. Volgens Ahmed Habib, meteoroloog van het NCM, is de regen het gevolg van de technologie.

Regen in Dubai

In de Emiraten viel dinsdag in minder dan 24 uur tijd 254 millimeter regen. Dat was het meeste sinds het begin van de metingen in 1949. Ook woensdag zal het nog regenen in Dubai, maar daarna komt het droge weer weer terug. Het vliegverkeer en het metronetwerk is ook helemaal ontregelt.

Boef en Gordon

Op social media gaan heel wat beelden rond vanuit de Dubai en omgeving. Sinds maandag zijn er hevige stormen in het land. Van de altijd zonnige beelden die vele influencers en BN'ers normaal gesproken posten, is niks meer over. Ook Boef en Gordon delen beelden vanuit de overstroomde straten.
Boef vertrok eerder nog bij het begin van de storm, hij ging namelijk naar FC Barcelona - PSG in Barcelona: "Als het regent in Dubai ben ik weg gap." Maar bij terugkomst deelde hij gelijk de bizarre beelden van de ondergelopen steden. Ook Gordon deelde foto's en video's vanuit Dubai. Op andere beelden is ook te zien hoe dure sportwagens ondergelopen zijn en winkels en kelders ook.

Beelden die Gordon en Boef deelden:

Meer beelden van de storm

Tweet not found

The embedded tweet could not be found…

Bron: Telegraaf, NCM